Je publiek bedienen met verhalen voor de smartspeaker

Pijler
Beeld & Audio
Duur
halve dag
Datum
Dinsdag 19 november, Amsterdam (bij Google)

Stel je voor: je hebt als lezer of kijker niet meer helemaal scherp wat zich precies afspeelde in Venezuela na de dood van president Hugo Chavez. Lang niet alle verhalen die recent zijn gepubliceerd over Juan Guaidó houden hiermee rekening. Maar een lezer heeft misschien nog wel die vraag. Wat kun je op dat moment doen om jouw publiek wel kort die achterliggende context te geven?

VOOR WIE?
Voor alle mediamakers die meer interactie willen met hun publiek. Dit is een programma van een halve dag voor 20 deelnemers.

WAT GA JE DOEN
Deze workshop is voor alle mediamakers die willen experimenteren met een nieuwe vorm van journalistiek. Een vorm waarbij de maker meer een regisseur of remixer wordt van zijn eigen journalistieke product en het publiek op zijn beurt aangeeft welke kennis en behoeften het nu heeft. Je gaat in op meer ontwerpgerichte vragen als: hoe maak je een journalistiek stuk in opzet interactief? Hoe kom je achter de vragen die ontstaan bij het publiek tijdens het lezen of kijken? En wat kun je daar mee doen?

We experimenteren ook met het maken van een zogeheten ‘conversationele nieuws-toepassing’, waarmee je via natuurlijke spraak kunt converseren met het nieuws. Je bedenkt en test een concept waarbij de nieuwsconsument via spraak interactie heeft met jouw journalistieke content. We testen de ideeën direct met behulp van een slimme speaker of via de Google Assistant.
Voor deze workshop is geen specifieke voorkennis of ervaring nodig. Wel is het een plus als je interesse hebt in interactieve verhalen maken en/of enige ervaring hebt met denken in non-lineaire vertelvormen.


Aanmelden voor dit programma is afgesloten.* Alleen voor redactiemedewerkers van DPG Media & De Persgroep Nederland

TRAINERS
Laurens Vreekamp is Google News Lab Teaching Fellow voor Nederland, Belgie en Scandinavië.

Documenten (optioneel):

© 2019 Campus DPG Media