Je publiek helpen met tips en advies

Pijler
Research
Duur
2 x halve dag
Data
Dag 1: Maandag 7 oktober, Amsterdam
Dag 2: Dinsdag 5 november, Amsterdam

Als lezer onthoud je een verhaal waar je echt iets aan hebt. Advies, service en praktische tips spelen dan ook een belangrijke rol bij het binden van je publiek. Als redactie kun je advies in alle soorten en maten geven: van de beste ventilator bij extreme hitte tot hulp bieden bij hoe iemand kan protesteren tegen een ontwikkeling in de gemeente. Dus van relatief snel en makkelijk te maken berichten tot slow journalism met een langere houdbaarheid.

De wens om servicegericht te zijn, leeft op veel redacties, maar niet iedereen vindt dit even eenvoudig om te bedenken. Wat zijn geschikte onderwerpen? Waarom vindt je publiek dit fijn? Wat waarderen ze precies? In welke stukken en rubrieken kun je dit toepassen? Hoe krijg je je redactie mee? Hoe organiseer je vormgeving en presentatie?

VOOR WIE?
Voor redacteuren, chefs, eindredacteuren en vormgevers. Programma van twee halve dagen voor 15 deelnemers.

WAT GA JE DOEN
De workshop bestaat uit twee delen: In een eerste bijeenkomst bekijk je voorbeelden en reflecteer je op wat goed advies is en wat bij jouw merk en werkwijze past. Corinne van Duin laat zien hoe de Volkskrant haar lezers elke dag voorziet van tips en advies in De Gids. Onder begeleiding van trainer Petra ter Doest ga je zelf oefenen: ideeën bedenken, uitwerken en presenteren. Voor de tweede sessie maak je zelf een serviceverhaal. Verder sta je stil bij ervaringen in de praktijk en bekijk je hoe je advies en tips een blijvende plek kunt geven.


Aanmelden voor dit programma is afgesloten.* Alleen voor redactiemedewerkers van DPG Media & De Persgroep Nederland

TRAINER
Petra ter Doest is coach en adviseur op het gebied van (online) publiceren en voormalig redacteur en adjunct-hoofdredacteur van Elsevier (1996-2007). Zij ontwikkelde een succesvolle reeks Elsevier Thema op het gebied van service. Voor Petra is het helpen van de lezer bij het dagelijks leven een cruciaal deel van een uitgekiende redactionele mix.

Corinne van Duin houdt zich voor de Volkskrant bezig met de online sectie De Gids. Van personal finance tot recepten, van zorgvragen tot serierecensies: hier kunnen lezers terecht met grote en kleine levensvragen. Hiervoor was zij verantwoordelijk voor Volkskrant Magazine.

Documenten (optioneel):

© 2019 Campus DPG Media