Het praatje van de woordvoerder doorprikt

Pijler
Interviewen
Duur
halve dag
Datum
Donderdag 7 november, Antwerpen

‘Journalisten en woordvoerders zijn onlosmakelijk verbonden, maar willen zelden hetzelfde’, staat in het voorwoord van Sara Vercauterens boek ‘Geen commentaar’. Zeg het maar gewoon scherper: journalisten vertrouwen woordvoerders niet. En dat is geheel wederzijds. Ten onrechte, vindt Sara Vercauteren, want er zijn tientallen manieren om elkaar te versterken.

VOOR WIE?
Voor journalisten die vaak een beroep moeten doen op woordvoerders en verder willen geraken dan de vooraf gestuurde communicatie. Voor al wie op zoek gaat naar primeurs. Dit is een programma van een halve dag voor 20 deelnemers.

WAT GA JE DOEN
Sara Vercauteren gaat de discussie aan met de deelnemers over hoe je woordvoerders kan, mag en moet aanpakken. Je leert wat je moet doen om van een woordvoerder meer gedaan te krijgen, hoe je van een woordvoerder je vriend maakt in plaats van je vijand. Want ‘je bent tot elkaar veroordeeld, dan kan je maar beter goed samenwerken’, is haar motto. Deelnemers kunnen voorbeelden uit hun eigen ervaring voorleggen: waarom liep het fout, wat had je anders kunnen doen?


Aanmelden voor dit programma is afgesloten.* Alleen voor redactiemedewerkers van DPG Media & De Persgroep Nederland

TRAINERS
Sara Vercauteren is al haar hele carrière woordvoerder. Eerst in de politiek, bij de sp.a-politici Kathleen Van Brempt en Frank Vandenbroucke, later bij mediabedrijf Medialaan en nu bij DPG Media. Ze schreef het boek Geen commentaar, 101 tips voor woordvoerders en persverantwoordelijken, dat zeer positieve recensies kreeg in België én Nederland. Ze doceert aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen voor studenten Woordvoering en werd in 2018 verkozen tot Woordvoerder van het Jaar.

Documenten (optioneel):

© 2019 Campus DPG Media